Dobro jutro

Revija za poljoprivrednike i ljubitelje prirode

SRBIJA I HRVATSKA POKREĆU ORGANSKU PROIZVODNJU

Projekat će se realizovati nizom aktivnosti u obe države , a COPS će preneti iskustva i znanja

Startuje dvogodišnji projekat prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske ”Organik bridž”, koji su pripremili grad Valpovo i organizacija ”Tera tehnoplis” iz Osijeka, sa hrvatske strane, a sa srpske strane Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) i ”Terras” iz Subotice. Cilj projekta je razvoj novih i unapređenje postojećih proizvoda, usluga i brendova u organskoj proizvodnji.

 

Osiječko-baranjska županija će u saradnji sa Severnobačkim i Južnobačkim okrugom u Vojvodini u naredne dve godine razvijati organsku proizvodnju, a centar novih znanja i inovacija u ovoj vrsti poljoprivrede biće Istraživačko-razvojni centar u Selenči.

 

Ovaj projekat jedan je od 24 odobrena u okviru prekograničnog programa Hrvatska-Srbija (Interreg IPA Cross Border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014-2020), koji su odabrani od ukupno 127 pristiglih.

Projekat će se realizovati nizom aktivnosti s obe strane granice, a COPS će preneti iskustva i znanja partnerima iz Hrvatske kroz podršku u osnivanju sličnog centra u Valpovu, te kroz istraživanja, obuke i kreiranje brendova.

 

M.Volčević

Septembar 2017.

 

Više pročitajte u novinama ili elektronskom izdanju broja 545.